Forside > Formandens side

Formandens side

 

Merete Brautsch Sand 

Merete Brautsch Sand, formand i Dansk Kirkemusiker Forening


Pensionsordningen i PFA bliver forbedret

Vi har netop forhandlet en ny 8-årig aftale med PFA Pension, hvor vi især har haft fokus på at forbedre forsikringsdækningerne og reducere omkostningerne til forsikringer og administration af din ordning.

"Vi har haft fokus på få forbedret dækningen ved nedsat erhvervsevne, så vores medlemmer er bedre sikret, hvis de bliver syge og ikke længere kan arbejde på fuld tid. Derudover har vi lagt vægt på at få billigere forsikringer og sat prisen på administration ned. Lavere priser og omkostninger betyder nemlig, at en større andel af pensionsindbetalingen vil blive anvendt til opsparing", siger Merete Sand.

Du får en bedre dækning ved nedsat erhvervsevne

Standarddækningen på din forsikring ved nedsat erhvervsevne bliver forhøjet fra en dækning på 40% til 50%. Fremover har du mulighed for at få en udbetaling på 50%, hvis din erhvervsevne bliver nedsat med halvdelen eller mere. Forhøjelsen sker automatisk. Hvis du i dag har en dækning på 50% eller derover, vil du ikke blive berørt af denne ændring.

Derudover bliver dækningen udvidet, så du fremover får mulighed for at få en forhøjet udbetaling, hvis du er under jobafklaring eller modtager ressourceforløbsydelse via kommunen. Den forhøjede udbetaling vil udgøre 80 procent af din løn, uanset hvilken dækning du har valgt.

Du vil ikke være omfattet af de ovenstående forbedringer på PFA Erhvervsevne, hvis din erhvervsevne allerede er nedsat. Den udvidede dækning under jobafklaring og ressourceforløb gælder udelukkende medlemmer, som har en pensionsordning i markedsrente i PFA Plus.

Få sparring, hvis du bliver sygemeldt

Som noget nyt får du adgang til PFA EarlyCareTM, hvis du har en forsikring ved nedsat erhvervsevne i PFA. Det betyder, at du har mulighed for at ringe til PFA EarlyCareTM og få hjælp og sparring med PFA's social- og sundhedsfaglige specialister, hvis du får en sygemelding på 14 dage eller mere. Du kan få hjælp til at afdække din helbredsmæssige situation og rådgivning om hvilke indsatser, som kan hjælpe dig med at komme hurtigere tilbage. Ring til PFA EarlyCareTM på 70 80 75 05.

Ring til PFA, hvis du har spørgsmål

Den nye pensionsordning træder i kraft den 1. marts 2018. Du kan læse mere om den forbedrede pensionsordning på mitpfa.dk. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til PFA Rådgivningscenter på 70 12 50 00.

Læs mere om din pension her: Mit PFA (du skal logge ind med dit medlemsnummer og password når du har fulgt linket)

  

Undermenu

Dansk Kirkemusiker Tidende
Home